Miért válasszunk műanyag medencét?

Az utóbbi években reneszánszát éli a műanyag polipropilén medencék kivitelezése, hiszen épített társaitól eltérően minden munkafolyamatot figyelembe véve, akár 3 napon belül használatra kész pp medence tulajdonosok lehetünk. 

A műanyag medencék könnyen és gyorsan telepíthetőek, melyek hordozzák az épített medencék jellemzőit.

Minden olyan vízkezelési, fűtési és élmény rendszer is beépíthető egy műanyag polipropilén medencébe, ami egy épített fóliás vagy csempés medencébe telepíthető.

Formavilága is lehet változatos, hiszen a kör és téglalap mellett, gyárható ovális, vese, bab vagy amorf műanyag medence is. 

Rendelje meg műanyag medencéjét szereléssel együtt most akár -30% kedvezménnyel!

Miért válasszunk műanyag polipropilén medencét?

Gyorsan telepíthető
A polipropilén medencék egyik legnagyobb előnye, hogy akár 3 nap alatt telepíthetőek.
Kimagasló ár-érték arány
A pp medence népszerűségének egyik oka a megfizethető ára, ami megbízhatósággal társul.
Vízzárósság
Maga a műanyag medencetest biztosítja a vízzárósságot, így nincs szükség vízszigetelésre.
Változatos formavilág
A polipropilén anyag könnyen formázható, így számtalan forma közül választhatunk.
Gépészet
Drágább társaihoz hasonlóan a beépíthető vízkezelés, fűtés és élményrendszer is.
10 év garancia
A pp medencékre 10 év gyártói szín- és víztartóssági garanciát vállalunk.
Környezetbarát
A polipropilén anyag környezetbarát, emellett kiváló higiéniai feltételeket garantál.
Anyag szilárdsága
Az polipropilén anyag ellenáll az időjárási viszonyoknak és a mechanikai sérüléseknek.
 

A műanyag polipropilén medencék egyik legnagyobb előnye, hogy akár 3 nap alatt telepíthetőek.  

[embedyt]https://youtu.be/DTm-8VNza8c[/embedyt]

1.nap 

Munkagödör kialakítása a kapott paraméterek alapján.

2. nap

PP medence és a gépészeti akna vasalt betonalapjának kiöntése 

3. nap

A műanyag medence és akna bekerül a munkagödörbe, a gépész megcsinálja a medence gépészeti szerelést. A medence szigetelését követően megkezdődik a víztöltés és a  visszatöltés. 

Természetesen a medence építés időtartama függ a terepviszonyoktól, a medence helyének megközelíthetőségétől, a medence méretétől, alakjától, a munkagödör és a medence test közötti árokba visszatöltendő anyag  minőségétől.

Az épített medencéktől eltérően a műanyag medencék telepítéséhez kevesebb betonozásra van szükség, valamint nem kell a medence vízszigeteléséről sem gondoskodni, hiszen maga a polipropilén medencetest biztosítja a vízzárósságot. Ennek köszönhetően pp medence kivitelezése sokkal alacsonyabb költségvetésből is megvalósítható

Emellett az egyedi medencéről sem kell lemondanunk, hiszen a medencékhez használt polipropilén anyag nagy előnye, hogy könnyen formázható. Így számtalan forma közül választhatunk.  A kör és a téglalap mellett, gyártható ovális, vese, bab vagy akár amorf műanyag medence is.  Amiket a medence lépcső és ülőpad választéknak köszönhetően még egyedibbé tehetünk, hiszen a medence testbe könnyen építhető belső és külső lépcső és/ vagy ülőpad.

Választható lépcsők/ ülőpadok műanyag medencékbe: 

Belső római lépcső
Belső római lépcső
PP medence külső római lépcsővel
Külső római lépcső
Belső szögletes lépcső
Belső szögletes lépcső
Ülőpad
Ülőpad

A műanyag medencék alacsonyabb költségvetésből kivitelezhetőek, ennek ellenére tulajdonságai és felszerelhetősége megegyezik a drágább társaival. 

Az alapgépészet mellett lehetőség van bármilyen fűtés kialakítására, valamit a gépészet akár teljes automatizálására, illetve az összes élmény elem is beépíthető. A választott felszereltség alapján kell a gépészeti akna méretét jól megválasztani. Kollégáink az ajánlat pontosításakor a megfelelő pp akna méretet fogják ajánlani. 

Rendelje meg műanyag medencéjét szereléssel együtt most akár -30% kedvezménnyel!

Továbbá nem elhanyagolható az a tény sem, hogy német polipropilén gyártó lemezeimből készítjük medencéinket, amire maga a gyártó 10 év színtartóssági garanciát vállal. Bár az alapanyag ára jelentősen magasabb a silány minőségű lemezek áránál, a műanyag medence élettartama nagyban függ a medence alapanyagának minőségétől, ami így akár 10-15 év is lehet.  A gyengébb minőségű lemezek esetén a polipropilén körömmel kaparhatóvá válik, akár rétegekben le is válik, valamint elvesztik színűket és vízzárósságukat 3-5 év után.

Az általunk használt anyagok minősége és a hegesztési technikánknak köszönhetően cégünk 10 év víztartóssági garanciát vállal.

Továbbá az általunk beépített befúvók, szkimmerek fóliás kivitelűek, így amikor a pp medence eléri az élettartama végét könnyedén újrafóliázható ezzel +15-20 évet nyerve. 

Nem porózus szerkezetének köszönhetően a polipropilén medencék nem tudnak gombásodni ezzel kiváló higiéniai feltételeket biztosítanak. 

A polipropilénnek (PP) számos jó tulajdonságai között szerepel, hogy vegyszer- és nedvességálló, szívós, emellett kellően merev. A magas hőmérsékletre felmelegített víz nem deformálja a medencét és nem okoz ozmózist, hiszen a műanyag medencék hőállósága  -40 és +70 C közötti.

Az ügyfeleink igényei és kérései mellett fokozott figyelmet fordítunk a környezetvédelemre is. 

A medence gyártás során szempont, hogy minél kevesebb hullóanyag halmozzunk fel, illetve a leeső darabokat mindig vissza szállítjuk a forgalmazóhoz újrahasznosítás céljából. 

Kevesen tudják, de az élelmiszer tárolására használt edények ebből az anyagból készülnek, így nem kell tartani a káros anyag kioldódásától sem. 

PP medencéhez útmutatók

Gyakran ismételt kérdések műanyag medence telepítés előtt

Kell a medencéhez építési engedély?
50m3 alatt Magyarországon magáncélú kerti medencékhez nincs szükség építésiengedélyre. Kivételt képez a különösen védett természeti környezetbe szánt medence építés, feltételeiről a helyi önkormányzatoknál kell érdeklődni.
Betonozásra lesz szükség a telepítéshez?
A medence alá mindenképpen szintezett aljzatbeton szükséges, melyet legalább 8-as vashálóval kell erősíteni. Valamint földnedves betonra (CKT) lesz szükség a visszatöltéshez!
Kapok útmutatást a medence helyének kialakításához?
A medence helyének kialakításához és telepítéshez minden szükséges segítséget megadunk. A szükséges dokumentumokat biztosítjuk, valamint kollégáink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre.
Kell-e szigetelni a medencét?
2 cm XPS szigetelést javaslunk a medencetest alá, valamint az oldalfalakra.
Mivel kell visszatölteni a munkagödröt?
Földnedves betonnal. (CKT) Homok, kavics, sóder, agyag vagy folyékony beton nem alkalmas a visszatöltéshez!
 

Javasolt kiegészítők műanyag medencékhez

Gépészeti-akna
Műanyag "pp" akna
Szegélykő
Szegélykő
Szolártakaró
Szolártakaró
Szolárzuhany
Szolárzuhany
Medence_gepeszet_referencia (5)
Vízforgatás
Lámpa
Medence világítás
Hőszivattyú
Medence fűtés
Bypass
Fűtés előkészítés
 

Néhány a telepített műanyag "pp" medencéink közül

KÉRDÉSE VAN?

Kollégáink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre! Keressen minket bizalommal. 


MEDENCE TÍPUSOK

SZOLGÁLTATÁSAINK