Az utóbbi években reneszánszát éli a műanyag polipropilén medencék kivitelezése, hiszen épített társaitól eltérően minden munkafolyamatot figyelembe véve, akár 3 napon belül használatra kész pp medence tulajdonosok lehetünk. 

A műanyag medencék könnyen és gyorsan telepíthetőek, melyek hordozzák az épített medencék jellemzőit.

Minden olyan vízkezelési, fűtési és élmény rendszer is beépíthető egy műanyag polipropilén medencébe, ami egy épített fóliás vagy csempés medencébe telepíthető.

Formavilága is lehet változatos, hiszen a kör és téglalap mellett, gyárható ovális, vese, bab vagy amorf műanyag medence is. 


ÁRAJÁNLATOT KÉREK!

Miért válasszuk a műanyag polipropilén medencét?

 
 
 

A műanyag polipropilén medencék egyik legnagyobb előnye, hogy akár 3 nap alatt telepíthetőek.  

 1. nap -  Munkagödör kialakítása a kapott paraméterek alapján
 2. nap - PP medence és a gépészeti akna vasalt betonalapjának kiöntése 
 3. nap - A műanyag medence és akna bekerül a munkagödörbe, a gépész megcsinálja a medence gépészeti szerelést.
           A medence szigetelését követően megkezdődik a víztöltés és a  visszatöltés. 

A medence építés időtartama függ a terepviszonyoktól, a medence helyének megközelíthetőségétől, a medence méretétől, alakjától, a munkagödör és a medence test közötti árokba visszatöltendő anyag  minőségétől.

Az épített medencéktől eltérően a műanyag medencék telepítéséhez kevesebb betonozásra van szükség, valamint nem kell a medence vízszigeteléséről sem gondoskodni, hiszen maga a polipropilén medencetest biztosítja a vízzárósságot. Ennek köszönhetően pp medence kivitelezése sokkal alacsonyabb költségvetésből is megvalósítható. 

Emellett az egyedi medencéről sem kell lemondanunk, hiszen a medencékhez használt polipropilén anyag nagy előnye, hogy könnyen formázható. Így számtalan forma közül választhatunk. A kör és a téglalap mellett, gyártható ovális, vese, bab vagy akár amorf műanyag medence is.  Amiket a medence lépcső és ülőpad választéknak köszönhetően még egyedibbé tehetünk. 

A műanyag medence egyértelmű előnye, hogy a felülete nem sérülékeny, a fizikai behatásokat jól tűri, akár szögletes forma is kialakítható belőle, valamint, hogy a medence testbe könnyen építhető belső vagy akár külső lépcső és ülőpad.

 
 

Tartós ellenálló műanyag medencék 5 mm vastag polipropilén (PP) alapanyagból. A műanyag medence kínálatunkban kizárólag kiváló minőségű 5 mm vastag polipropilénnel dolgozunk a legmagasabb minőségi kritériumoknak is megfelelve.
A polipropilén medence magas hőmérsékleten készül a műanyag elemek hegesztésével, melyek tökéletes vízmentes zárást biztosítanak. A termék merevsége érdekében - ahol szükséges - vastag 6x4 cm-es, vas zártszelvénnyel merevítjük a medencét, ezzel további stabilitást biztosítva a medencetestnek.
A műanyag medence egyértelmű előnye, hogy a felülete nem sérülékeny, a fizikai behatásokat jól tűri, akár szögletes forma is kialakítható belőle, valamint, hogy a medence testbe könnyen építhető belső vagy akár külső lépcső és ülőpad.

A polipropilén műanyag kerti medencék, drágább társaikhoz hasonlóan, ugyanúgy felszerelhetőek luxus kiegészítőkkel, melyek kényelmesebbé teszik az ön időtöltését (medencefűtés, medencevilágítás, sóbontós vízkezelés, automatikus vízkezelés, polikarbonát medencefedés). Az egyéb kiegészítő tételekről az ajánlatunkban pontos tájékoztatást adunk.
A medencék alá vasalt beton és rá XPS hőszigetelés javasolt. A medencéket teljes kivitelezéssel is vállaljuk, ennek részleteiért keressen minket bizalommal!

 
 

Az alábbi videóban egy műanyag medence telepítését nézheti meg lépésről lépésre:

 
 
YouTube player
 
 

Polipropilén medence előkészítési útmutató

 

Kérjük ellenőrizze a felsorolt tételeket:

 • A medence munkagödör a megadott méretre lett kiásva, tehát medencetest mérete plusz minden oldalon 30 cm, a gödör alján is (amennyiben a méret nem megfelelő, úgy a gépészeti szerelésre 50%-os felárat számolunk!)

 • Az előírt hőszigetelés rendelkezésre áll, és el van helyezve a munkagödörben. (javasolt Tesa szalaggal leragasztani, hogy a medence behelyezésekor ne mozduljon el a hőszigetelés

 • Kerti locsolócső rendelkezésre áll elegendő hosszúságban a medencéig, illetve az aknáig (tehát a vízvételi lehetőség biztosított)

 • Kültéri hosszabbító rendelkezésre áll az aknáig

 • Az akna és a munkagödör között nincs földsáv, a csövek szabadon átvezethetőek

 

Az fenti feltételek meghiúsulása esetén nem garantáljuk, hogy a medence kijelölt telepítés napján elkészül. A többlet kiszállás és a kivitelezési szerződési feltételeinkben meghatározott gépész óradíjat számoljuk az utazás és a helyszínen töltött időtartamra.


Teendők a medence telepítésének a napján:

 

Munkatársunk feladatai:

 • Segítség, szakmai útmutatás a medence behelyezésekor (A szükséges segítőkéz számát kérem egyeztesse kollégánkkal)

 • A medence vízátvezetők, lámpa, ellenáramoltató beszerelése a medence testbe

 • A medence csövezése a gépészeti aknáig

 • A medence gépészet összeszerelése

 

A megrendelő feladatai:

  • Az alsó szigetelés elhelyezése a medence alatti betontest teljes terjedelmében (javasoljuk 5-8 cm széles "Tesa" szalagokkal való rögzítést a medence megérkezése előtt)

  • A medence test elhelyezése a munkagödörben

  • A polipropilén medence elhelyezéséhez szükséges munkaerő szükséglet :

  • 4,5 x 2,5 x 1,2 m medenceméretig – 4 életerős munkaerő
  • 6 x 3 x 1,5 m medenceméretig – 6 életerős munkaerő
  • 6 x 3 x 1,5 m medencemérettől – 8 életerős munkaerő
  • (A fenti munkaerőszükséglet a bevont személyek fizikai állapotától és a terepviszonyoktól függően több is lehet!)

 

 • A medence alá beeső föld, sóder, törmelék ellenőrzése a medence behelyezése után, szükség esetén a törmelék, föld eltávolítása. A csövezés, töltés után a bentragadó törmelék, föld sértheti a medencét.

 
 
 
 

Az ellenőrzés során érdemes mezítláb körbesétálni a medence alján és ellenőrizni a medence eltartását. Amennyiben az alá esett törmelék később derül ki, úgy a medence bekötéseket újra kell készíteni, aminek az anyagi vonzata a megrendelőt terheli. Amennyiben a behelyezés során a medence alját és oldalát erőhatás éri (kő, kerítés, fatörzs, szikla) úgy a medence anyaga kifehéredhet, extrém esetben eltörhet. A kifehéredés nem javítható, de nem jelent vízvesztést. Amennyiben a medence eltörik úgy helyszíni javításra van szükség, melyre külön árajánlatot küldünk

 • A medence test beállítása a meglévő tereptárgyakhoz való távolság ellenőrzése (párhuzam, merőleges)

 • Oldalsó szigetelés (EPS) méretre vágása és behelyezése a függőleges oldalsó merevítők közé

 • Csatorna csatlakozás esetén a csatorna biztosítása, vagy csatornáig árok biztosítása a kivezető csövekhez

 • A medencetest és a gépészeti akna oldalsó visszatöltése

 

Hőszivattyú rendelése esetén:

(ideális elhelyezés: A gép előtt 2 méter, mögötte 40 cm, oldalt 1,5-1,5 méter szabad levegő. Kisebb hely is elegendő lehet, de ekkor a hőtermelés nem lesz ideális). A hőszivattyú előre hideg levegőt fúj, kérjük ennek is figyelembe vételét a hőszivattyú helyének meghatározásakor!

Megrendelő feladatai:

 • Stabil betonalap biztosítása a hőszivattyú berendezésnek a hőszivattyú végleges szintjén

 • Árok ásása a gépészeti aknától hőszivattyú berendezésének a hátsó részéhez lehetőleg derékszögű árokkialakítással. (minimum 25 cm széles és 25 cm mély)

 • Előre jelezni, amennyiben a hőszivattyú berendezés 5 méteres távolságon kívül van a gépészeti aknától számítva.

 • Amennyiben a hőszivattyú mellé 1 fázisú, 3 eres legalább 2,5 vastagságú kismegszakítóval áramtalanítható kábel található, úgy annak a bekötését megoldjuk. (Egyéb esetben a villanyszerelés nem képezi az árajánlat részét. Amennyiben ezek nem állnak rendelkezésre úgy egy későbbi alkalommal tudjuk bekötni a hőszviattyút. Erre az alkalomra kiszállási és munkadíjat számolunk!)

Amennyiben a hőszivattyú alapja nem a talajszinten van, úgy a hőszivattyú elhelyezése (szerelvény és fizikai megemelés) a megrendelő feladata! (konzol, tető, stb). Munkatársunk megfelelő munkakörülmények esetén a hőszivattyú vízoldali bekötését vállalja. Tetőre történő felszerelés esetén nem tudjuk garantálni, hogy munkatársunk a szerelést el tudja végezni a telepítés napján. Az ebből eredő többlet költségeket kiszámlázzuk!

 

A medence oldalsó visszatöltésének folyamata:

 • jó minőségű töltőfölddel, vagy földnedves betonnal (homok, kavics, sóder, agyag vagy folyékony beton nem alkalmas a visszatöltéshez!)

 • Visszatöltés nélkül maximum 30 cm víz lehet a medencében ennél nagyobb víztöltés esetén (külső visszatöltés nélkül) a medence test sérülhet, ami nem garanciális javítást jelent)

 • A visszatöltés körben és folyamatosan történjen nagy mennyiségű töltőanyag betöltése a medence testet deformálhatja

 • A töltés nedvesítése folyamán fokozottan ellenőrizzük a külső töltés nedvességtartalmát. A túl híg töltés esetén az ellenállás csökken

 • A medencét fokozatosan töltsük fel vízzel, így biztosítva az ellenirányú tartást, ezzel elkerülhető a medence oldalfalának "hasasodása".

 • A lépcső és a pad környékén ügyeljen a tömörítés minőségére, mert amennyiben a víz a lépcső/pad hegesztésénél kinyomja a medence oldalát, (megfelelő tömörítés híján), úgy a lépcső és a pad hegesztése elválhat a medence oldalától, ami nem jelent garanciális javítást. A javítás térítésköteles és további munkálatokat igényelhet!

 • A medence vízszintje mindig legyen kb. 20 cm-rel magasabban, mint az oldalsó feltöltés szintje.

 • A csövek elvezetését mindig támasztott módon vezetjük a visszatöltésnél fokozottan ügyeljenek, hogy a csövek mentén erős döngölés ne történjen.

 
 
 
 

A stabil állapot elérése után a medence igény szerint körbebetonozható, járólapozható, esetlegesen rákerülhet a szegélykő, kialakítható körülötte a végleges felület és térrendezés. (A további süllyedés megakadályozása mindig a tereprendezést, külső burkolást készítő vállalkozó felelőssége)

Amennyiben a medence padló és a medence pereme közé helyezett egyenes léc és a medence oldalfala közötti távolság meghaladja a 2 cm-t az a vízzáróság garanciavesztését okozza! A javításkor kiszállási, munka és anyagdíjat számolunk! A sürgős javítás garantálni nem tudjuk!

A gépészeti akna visszatöltése:

 • Az aknát SEMMIKÉPP ne töltsük vissza lezáratlan, fedő nélküli állapotban. Ez az akna deformálódásához fog vezetni. Homok, kavics, sóder, vagy folyékony beton itt sem alkalmas a visszatöltésre.

 • Az akna pereme 5 cm-rel legyen magasabban mint a burkolatszint, ezzel elkerülhető a későbbi csapadékvíz befolyása az aknába.

 • Amennyiben a téliesítéskor még az akna melletti föld mozog, illetve nem készült el a végleges térburkolat, úgy javasoljuk, hogy a téliesítés után a rendszert vízmentes állapotban szereljék össze, hogy a föld alatti csövek az első télen ne deformálódjanak az aknában történő elrendezéstől

 • A visszatöltés körben és folyamatosan történjen nagy mennyiségű töltőanyag betöltése az akna testet deformálhatja

A Visszatöltésnél a csövek beállási szöge megváltozhat, mely csöpögéshez vezethet. Ilyen esetben kérjük hogy a 20 percenként ellenőrizzék a rendszer állapotát és csöpögés estén a hollandikat kézzel, vagy óvatosan fogóval húzzák meg feszesre. A töltés végeztével 10 perces próbaüzem végzendő!

 
 

Vízelvezetés:

Kérjük, hogy fokozott figyelmet biztosítsanak környezet vízelvezetésének. Az erős, koncentrált esőzésből fakadó víz jelentős károkat okozhat a medence gépészeti aknánál illetve a medencénél a töltést kimoshatja. Ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

 
 
 
 

A műanyag medencék bizonyos méretig szállíthatók. A méret határ 3,5 méter, ami azt jelenti, hogy a perem miatt ez valójában 320 cm-es maximális szélességet jelent a szállíthatóság tekintetében. Ennél szélesebb medence is elkészíthető, de ilyenkor a szakembereink a helyszínen hegesztik a medencét.

A polipropilén medencék hőhegesztéssel készülnek. Ennek keretében a műanyag lemezek polipropilén szálak extrudálásával vagy egyszerű olvasztásával kerülenk „összeragasztásra” ezzel biztosítva a tökéletes vízzárást. Ez az elkészítés biztosítja, hogy a medence időtálló lesz, és ellenáll a vízkezelésre használt vegyszereknek. 

A műanyag medence élettartama nagyjából 8-15 év, mely erősen függ a medence alapanyagának minőségétől, a hegesztés folyamatának precizításától és a vízkezelés gondosságától. 

Medencéink kizárólag a legmagasabb minőségű német polipropilén gyártó lemezeiből készülnek, mely garantálja medencéink tartósságát. A német beszállítónk 10 éves gyártói színtartóssági garanciát biztosít számunkra, mely meggyőzött minket arról, hogy kizárólag ezekkel a lemezekkel dolgozzunk. Bár az alapanyag ára jelentősen magasabb a silány minőségű lemezek áránál, de hitvallásunk, hogy a kiváló minőséget biztosítanunk kell vásárlóink számára. 

A műanyag medencék élettartamuk végén kifakulnak és egyes helyeken a kötések megbomlanak, így vizet eresztenek. A gyengébb minőségű lemezek esetén a polipropilén körömmel kaparhatóvá válik, akár rétegekben szétjön. 

A medence az élettartam lejártával újrafóliázható, így a medence felújítás után (a fóliázás után) a medence élettartama 15-20 évvel megnő. Mi kizárólag olyan eszközöket építünk be a medencék kialakításakor, mely a későbbiekben segítenek az újrafóliázásban, így környezet térburkolat bontása nélkül tömíthető a fólia és könnyebbé, egyszerűbbé teszi a fóliázás menetét. 

A medence építés általában 3-5 napot vesz igénybe

1 nap - Elkészül a munkagödör a medencének és a gépészeti aknának

2 nap – 3 nap – Elkészül a medence és a gépészeti akna vasalt betonalapja 

3 nap – 5 nap – A medence bekerül a munkagödörbe, megkezdődik a gépészeti szerelés a medence szigetelése, a víztöltés és a visszatöltés.

A medence építés időtartama függ a terepviszonyoktól, a medence megközelíthetőségétől, a medence méretétől, alakjától, a munkagödör és a medence test közötti árokba visszatöltendő anyag milyenségétől, és minőségétől.

Az Álommedence csapata vállal komplett kivitelezést akár országszerte, de igény esetén nyitottak vagyunk saját kivitelezésben történő medence építésre is. Ilyenkor pontos leírást adunk a kiásandó munkagödör méretéről, elhelyezkedésről, leggyakoribb hibákról, az elkészítendő betonalapról, a szükséges beszerzendő építési anyagokról, valamint a visszatöltés menetéről. A vízgépészeti munkálatokat természetesen érdemes a szakemberre bízni. Ilyenkor mi csövezzük a medencét és mi szereljük a gépészetet, biztosítva a megrendelőnket arról, hogy a medence építés tökéletes legyen. 

Kör műanyag "pp" medence

 

Választható méret:

 • 2 m

 • 2,5 m

 • 3 m

 • 3,5 m

 • 4 m

 • 4,5 m

 • Egyedi méret

  Választható mélység:

  • 0,75 m

  • 1 m

  • 1,2 m

  • 1,5 m

   Színválaszték:

   Műanyag Műanyag  Műanyag Műanyag

   Szögletes műanyag "pp" medence

    

   Választható méretek:

   • 4,5 x 2,5 m

   • 5 x 3 m

   • 6 x 3 m

   • 7 x 3 m

   • 8 x 3 m

   • Egyedi méret

    Választható mélység:

    • 1,2 m

    • 1,5 m

     Színválaszték:

     Műanyag Műanyag  Műanyag Műanyag

     Választható lépcsők / ülőpadok

      
     Belső római lépcső
     Belső római lépcső
     Külső római lépcső
     Külső római lépcső
     Belső szögletes lépcső
     Belső szögletes lépcső
     Ülőpad
     Ülőpad
      
      

     Javasolt kiegészítők

      
     Gépészeti-akna
     Műanyag "pp" akna
     Szegélykő
     Szegélykő
     Szolártakaró
     Szolártakaró
     Szolárzuhany
     Szolárzuhany
      
      
     Medence_gepeszet_referencia (5)
     Vízforgatás
     Lámpa
     Medence világítás
     Hőszivattyú
     Medence fűtés
     Polipropilén Műanyag Medence
     Fűtés előkészítés
      
      

     Pár telepített műanyag "pp" medencénk

      

      
      

     KÉRDÉSE VAN?

     Kollégáink készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre! Keressen minket bizalommal. 

      


      

     MEDENCE TÍPUSOK

      

     Épített medencék

     Epitett_medence


     Bővebben...

     PP medencék

     PP_medence


     Bővebben...

     Fémpalástos medencék

     Fempalastos_medence


     Bővebben...

      

     SZOLGÁLTATÁSAINK

      

     Medence gépészeti szerelés

     Medence_gepeszet

     Magán és közületi medencék gépészeti szerelése és felújítása. 


     Bővebben...

      

     Medence fóliázás

     Medence_foliazas

     Magán és közületi medencék fóliázása és újrafóliázása.


     Bővebben...

      

      

     Medence karbantartás 

     Medence_teliesítes

     Medencék havi karbantartása, tavaszi beüzemelésük/ téli zárásuk.


     Bővebben...