GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 
Medence gépészet
 
Hány órát menjen a vízforgató berendezés egy nap?

A vízforgatás időtartama napi 6-12 óra a külső hőmérséklet függvényében. Minél melegebb az idő annál hosszabb időtartamban kell működtetni a vízforgató szivattyút. A vízforgató működését egyszerű időkapcsolós dugajzattal automatikus módon kezelheti.

Mivel tudom megoldani a gépészet időzíthetőségét?

Egyszerű, 220V-os, hálózati aljzatra dugható időkapcsolóval. Ezt a gépészeti szerelés után a villamos bekötést végző szakembertől beszerezheti.

Elvégezhetem én a medence téliesítését/tavaszi nyitását?

Alapvetően igen, de mivel az első téliesítés alkalmával kiegészítők vásárlására lesz szükség, javasoljuk, hogy először szakemberrel végeztessék el a téliesítést. A továbbiakban akár sajátkezűleg is elvégezhető a művelet. A téliesítés elvégzéséhez természetesen mi is állunk rendelkezésére.

Miért zöldül a medence víze, ha van sóbontó és ph mérő is?

Több dolog is okozhatja a víz elszíneződését. - A leggyakorabban a medence ph értéke nem megfelelő - Érdemes kézi mérővel rá ellenőrizi - Nem megy elég időt a vízforgatás, így a sóbontó készülék sem - Túl alacsonyra van állítva a sóbontó készülék - A sóbontó celláin kálciumlerakódás van - esetleg már elhasználódtak.

Hogyan takarítsam a medencémet?

A medence kézi porszívózásának menete: 1. Állítsa le a vízforgató szivattyút 2. A teleszkópos nyélre rögzített porszívófejhez csatlakoztassa a flexibilis porszívócsövet 3. Tegye a porszívófejet a vízbe és merítse a porszívócsövet a víz alá. 4. A porszívótárcsa segítségével csatlakoztassa a porszívócső végét a szkimmerbe. 5. Zárja el a padlóürítő golyóscsapját. Nyissa ki a szkimmer golyóscsapját. Amennyiben porszívócsatlakozóval szerelt a medence, zárja el a szkimmer golyóscsapját is és nyissa ki a porszívócsatlakozó golyóscsapját. Nyissa ki a befúvók golyóscsapját. 6. Tegye a váltószelepet FILTER (SZŰRÉS) üzemmódba. 7. Elkezdheti a porszívózást Amikor érzi a porszívófejen, hogy csökken a szívóerő, végezzen VISSZAMOSATÁST (BACKWASH). Minden visszamosatásnál ellenőrizze, hogy a szivattyú szűrőkosara felfogott-e durva szennyeződéseket. Amennyiben igen, folyóvízzel öblítse ki a kosarat. A szivattyú szűrőkosár tisztításakor zárja el a szkimmer, a padlóürítő és a porszívóág golyóscsapját. A váltószelepen a CLOSED (ZÁRT) állás megakadályozza, hogy visszafolyjon a szivattyúba a víz a szűrőtartályból. Folytassa a porszívózást és a VISSZAMOSATÁST (BACKWASH), ameddig szükséges. Amennyiben automata medenceporszívót szeretne vásárolni, keressen bennünket bizalommal. Kollégáink állnak rendelkezésére, és segítenek a porszívó kiválasztásában, beüzemelésében is.

Annyit ír ki a sóbontó, hogy "Low salt". Mit tegyek?

Valószínű alacsony a sószint a medencében - ez lehet eső/ utántöltés miatt - erre van só szint mérő - az extrem tipusú gépeknél a salt gomb megnyomásával 1 perc után a készülék kiírja a hozzávetőleges értéket - ennek 4000 ppm-nek kell lenni - továbbá a cella tisztasága is befojásolja, hogyan adagol a készülék.

Nincs vízáramlás a szkimmeren keresztül.

Érdemes félig elzárni a padlóürítöt hogy a motoor nagyobb szivóerőt kapjon a szkimmerből, illetve egy visszamosát csinálni a rendszerben.

Enyhe a víznyomás a befúvókön, nem úgy fújják a vízet mint régen...

Visszamosást kell csinálni a rendszerben.

A medence hőszivattyúm E3 hibaüzenetet ír ki.

Nincs elég áramlás hőszivattyúban. - Ellenőrizzük a hőszivattyú bípass ágát, hogy nyitva legyen. Leaglább 2 - 4m3 / órás áramlást kell a kászüléknek biztosítani ellenkező esetben leáll.

Nehéz a váltószelep karját mozgatin.

Valami szennyződés kerülhetett a váltószelep tömítése alá. Ezt okozzhatta az, hogy járó motor mellett állították más állásba. Idővel a szennyeződést a víz komossa, viszont eredményeként addig a váltószelepet nehezebben lehet át állítani, valamint egy későbbi váltszelep cseréhez is vezethet.

Homok kerül a medencébe a befúvókon keresztül!

Amennyiben a váltószelepet úgy állították át más állásb, hogy a motor nem volt leállítva úgy előfordulhat, hogy szennyeződés került a tömítés alá. Idővel ezt ki fogja mosni a víz, de le-het, hogy váltószelep cserére lesz szüksés. Illetve amennyiben csak egy befúvó fúj be homokot, úgy valószínű, hogy a homokszűrő tartályban eltört az eggyik kollektor kar, amit cserélni kell. Medence szivattyú fordítva lett bekötve.


PP medence

Mitől hullámos a pp medence oldala/ alja, ha nincs benne víz?

Röviden a hőtágulás miatt. :) A medence pp anyag hőtágulás méterenként akár 3-4 cm is lehet. Bár a medencéinket oldalmerevítőkkel gyártyjuk, ez sem akadály akadályozza meg, hogy a medence oldala behullámosodjon.

Kell a medencéhez építési engedély?

50m3 alatt Magyarországon magáncélú kerti medencékhez nincs szükség építésiengedélyre. Kivételt képez a különösen védett természeti környezetbe szánt medence építés, feltételeiről a helyi önkormányzatoknál kell érdeklődni.


Fóliás medence

Kell a medencéhez építési engedély?

50m3 alatt Magyarországon magáncélú kerti medencékhez nincs szükség építésiengedélyre. Kivételt képez a különösen védett természeti környezetbe szánt medence építés, feltételeiről a helyi önkormányzatoknál kell érdeklődni.


Polikarbonát medencefedés

Szabad-e gőztisztítóval tisztítani a fedést?

Nem javasoljuk, mert megsérülhet az UV állósága. A takarításhoz a magasnyomású mosót ajánljuk. A vízkő-lerakódáshoz pedig az ecetes oldatot.

KIEGÉSZÍTŐK

 
MEDENCE VEGYSZERCSOMAG
Medence vegyszerek
KÉZI KARBANTARTÓ ESZKÖZÖK
Kézi karbantartó eszközök
MEDENCE ROBOTOK
Medence robotok
MEDENCE TAKARÁS
Medence takarás

KÓPÓ ALKATRÉSZEK

 
SZKIMMER KOSÁR
Szkimmer kosár
SZKIMMER BILLENŐAJTÓ
Szkimmer ajtó
Szkimmer ajtó tengely
Szkimmer ajtó tengely
KALIBRÁLÓ FOLYADÉK
Kalibráló folyadék

DOKUMENTUMOK

 

KÉRDÉSE VAN?