"Őn elmondja nekünk hogyan képzeli el álmai medencéjét és mi megvalósítjuk azt!"

Az épített fóliás vagy csempészett medencék a választás szabadságának “királyai”. A medence mérete, az építés anyaga, formája, a medence felszereltsége mind szabadon választható az Ön igénye, vágya, illetve helyszín lehetőségei szerint.
Az épített medence lehet süllyesztett vagy feszített viztükrű. A süllyesztett víztükör estén a vízszint nem ér fel a medence pereméig, a medencevíze ugynevezett szkimmeren (fölözőn) keresztül kerül a vízforgatóhoz.
A feszített víztükörnél a víz szintje egészen a medence pereméig ér. Létezik egy köztes állapot, melynél a medence egy része feszített a többi része pedig süllyesztett. Ezt a kialakítású medencét bukóéles medencének nevezzük. Az utóbbi két típusról általánosságban elmondhatjuk hogy kb 30-50% -kal drágább mint sülyesztett társaik.
A fóliás medencéknél vízzárást vastag szövet erősített fólia biztosítja.
A magyar piacon elérhető 30-40 különböző szín, minta, textura igazán széles lehetőséget biztosít a medence kialakításánál. És ha mindez nem lenne elég, hát ezek a fóliák akár kombinálhatóak egymással, így a medence egynére szabásában csak a képzelet szabja a határt. A medence csempékből talán még a medence fóliáknál is nagyobb választék elérhető kínálatunkban.
A medence hőszigetelésére érdemes figyelmet fordítani, mert a hosszútávú üzemeltetés legfontosabb kérdése a medence vizének fűtése. A medencefal szigetelését előre gyártott hungarocell elemek beépítésével javasoljuk megoldani, így nemcsak 10 cm önmagában is szigetelt falszerkezetet kapunk, hanem az előre gyártott elemek átömlőnyílásain a beton igen jól terül, és így egységesebb betonszerkezetet kapunk (nem beszélve arról, hogy az ilyen medence felépítése 2 munkanap, így rendkívül hatékony az építés folyamata.

Az épített medence további jellemzői:


Az elképzelt medence mérete, alakja teljesen személyreszabható. Bizonyos méret felett azonban javasol a süllyesztett víztükör. Fontos, hogy már a medence méreteinek megállapításakor érdemes felhívni a figyelmét a megrendelőnek olyan tényezőkre, melyek a használatkor nehézségeket, problémákat okoznak. Azt gondolom ,hogy ez is egy fontos része a medencés szakmának.
Az épített medencékbe minden vízkezelés beépítése lehetésges. Legyen szó automatikus vegyszerezésről, sóvízes feltöltésről vagy klórmentes kezelésről, az épített medencénél ez nem jelent akadályt.
A felszerelhetőség tekintetében természetesen a kényelmi elemek használhatósága sem korlátozott. Akár a pezsgő, vagy masszázselemek, akár az ellenáramoltató, világítás, vagy medencefűtés kérdése megoldott az épített medencék esetében. A fóliás medencéknél a tartós vízhőmérséklet nem haladhatja meg a 32-34 fokot, mert ez a fólia élettartamát csökkentheti.
Az épített medence kivitelezésének időtartama 2 héttől 2 hónapig tarthat. Az első látásra széles időtartam számos tényezőtől függ. Ezek természetsen magukba foglalják a helyszín sajátosságait, az építőanyag milyenségét, süllyesztett vagy feszített mivoltát illetve azt, hogy a medence fóliás vagy csempézett.
128

Fóliázott medence

100

-nál is több színkombináció

Én is ilyen medencét szeretnék

Kattintson a doboz ikonra és kérje ingyenes árajánlatunkat még ma!