"Ön elmondja nekünk hogyan képzeli el álmai medencéjét
mi pedig megvalósítjuk!"

 

Az épített fóliás, vagy csempézett medencék a választás szabadságának “királyai”. A medence mérete, az építés anyaga, formája, a medence felszereltsége mind-mind szabadon választhatóak az ön igényei, illetve a helyszín adta lehetőségek szerint.

 

Az épített medence rendelkezhet süllyesztett, vagy feszített víztükörrel. Süllyesztett víztükör estén a vízszint nem ér fel a medence pereméig, a medence vize úgynevezett szkimmeren (fölözőn) keresztül jut a vízforgatóhoz.
Feszített víztükörnél a víz szintje egészen a medence pereméig ér. Létezik egy köztes állapot, melynél a medence egy része feszített a többi része pedig süllyesztett. Ezt a kialakítású medencét "bukóéles" medencének nevezzük. Az utóbbi két típusról általánosságban elmondhatjuk hogy nagyjából 30-50%-kal drágábbak, mint süllyesztett társaik.
A fóliás medencéknél vízzárást egy vastag, szöveterősített fóliaréteg biztosítja.
A magyar piacon elérhető 30-40 különböző szín, minta, és textúra igazán széles lehetőséget biztosít a medence esztétikai kialakításánál. Ha mindez mégsem lenne elég, ezek a fóliák akár kombinálhatóak is egymással, így a medence egyedi kialakításában tényleg csak a képzelet szabhat határt. Medence csempékből talán még a fóliáknál is nagyobb választék áll rendelkezésre kínálatunkban.
A medence hőszigetelésére érdemes kiemelt figyelmet fordítani, mert a hosszútávú üzemeltetés legkritikusabb része a medence vizének hőmérséklete. A medencefal szigetelését előre gyártott hungarocell elemek beépítésével megoldhatjuk, így nemcsak integrált (10 cm) hőszigeteléssel rendelkező medencefalat, hanem egységesebb betonszerkezetet is kapunk. Ezek mellett az így kialakított medence felépítése mindössze 2 munkanapra csökken.

Az épített medence további jellemzői:


Az elképzelt medence mérete, alakja teljesen személyre szabható. Bizonyos méret felett azonban javasolt a süllyesztett víztükör. Fontos, hogy már a medence méreteinek meghatározásakor felhívjuk a megrendelő figyelmét olyan tényezőkre, melyek a használatkor esetleg nehézségeket, problémákat okozhatnak. Úgy gondoljuk, ez is igen fontos része a medencés szakmának.
Az épített medencékbe minden vízkezelési rendszer beépítése lehetséges. Legyen szó automatikus vegyszerezésről, sós vizes feltöltésről vagy klórmentes kezelésről, az épített medencénél ez nem jelent akadályt.

128

Fóliázott medence

A felszerelhetőség tekintetében természetesen a kényelmi elemek beépítésének sincs akadálya. A pezsgő, vagy masszázselemek, akár ellenáramoltató, világítás, vagy medencefűtés alkalmazása is megoldható az épített medencék esetében. A fóliás medencéknél a tartós vízhőmérséklet nem haladhatja meg a 32-34 fokot, mert ez a fólia élettartamát csökkentheti.
Az épített medence kivitelezésének időtartama 2 héttől 2 hónapig tarthat. Az első látásra széles intervallum számos tényezőtől függ. Ezek természetesen magukba foglalják a helyszín sajátosságait, az építőanyag típusát, süllyesztett vagy feszített mivoltát illetve azt, hogy a medence fóliás vagy csempézett.

100

-nál is több színkombináció

Én is ilyen medencét szeretnék!

Kattintson a doboz ikonra és kérje ingyenes árajánlatunkat még ma!