Medence Fóliázás


Medence fóliázás és fóliás medencék javítása vagy újra fóliázása


Rengeteg megoldás és szín közül választhat ha fóliás medencét szeretne! Minden típusú medence fóliázását vállaljuk, legyen szó beton vagy akár fém falú medencéről! Igaz ez abban az esetben ha meglévő medencéjét szeretné újra fóliáztatni akár sérülés vagy korábbi rossz kivitelezés miatt!
 

Első lépés a kiváló minőségű alapanyag!
Minden esetben a piac legjobb gyártóitól szerezzük be a fóliázáshoz szükséges alapanyagokat. Ilyen gyártók a : Soprema (flagpool), Elbtal, Alkorplan. Ezek a cégek mind nemzetközileg elismert gyártók akik Európa és világ szerte nyújtanak alapanyagot és technológiát a medence készítők és építők számára! Ez már önmagában garancia a minőségre amit a több éves közös munka támaszt alá.

 

A fóliás medence előnyei a csempés vagy üvegmozaikos medencével szembenA fóliás medence a csempés vagy üvegmozaikos medencéhez viszonyítva a legtöbb dologban jobban teljesít és kevés hátránnyal bír. A időjárási viszontagságoknak való ellenállása magasan a legjobb! A téli hideg, fagyos időben nem pattannak le darabok belőle amit később körülményesen kell vissza ragasztgatni!
Tapintása puha, nem fordulhat elő hogy felsértse a fürdőzők bőrét ugyan akkor több színben mintával vagy akár kőzet tapintással is kérhető! Egyszerűen és gyorsan kivitelezhető!
Nem szükséges monolit, vízzáró betonszerkezet a fóliás burkolathoz, hiszen ezzel a technológiával a medence test egyben vízzárást is kap! A beton testen esetlegesen később megjelenő, akár több mm széles repedéseket is képes áthidalni!
Ára kedvezőbb mint a csempés vagy üvegmozaikos medencék esetében valamint egy felújítás alkalmával is kevesebb problémával és anyagi ráfordítással jár ha fóliás medencével rendelkezünk! Legtöbb típusa még a magyar közösségi szabványoknak is megfelel így az úgy nevezett "I." és "II." típusú közfürdőkbe is telepíthető!

 

Mitől jó a fólia?A fólia tartóssága és minősége a szerkezeti felépítésben rejlik! A szokványos 1.5 mm vastag medence fóliánál két laminált rétegről beszélhetünk, illetve a két réteg közé kerülő üvegszál hálós megerősítésről. A szöveterősített medencefóliák felépítése ezzel szemben egy réteg PVC, illetve két réteg üvegszál hálóból épül fel!

 
 

Általános IgazságokA fóliás medencék esetében kijelenthetjük hogy kiválóan ellenállóak a medencékben használatos vegyszerek illetve az intenzív napsütéssel szemben és a fóliából semmilyen toxikus anyag nem oldódik ki a medence vizébe! A fólia magán és közösségi medencék esetében is egyformán használható és alkalmas a burkolásukra. A fólia messze túlteljesíti az Európai Közösség gyermekjátékokra vonatkozó EN 71-3 szabvány követelményeit. Az egészségügyi határérték kevesebb, mint 1/10-ét tartalmazza nehézfémekből - tehát gyermeke akár meg is ehetné, nem lenne belőle egészségügyi probléma! Felülete algataszító, UV sugárzás és fagy álló, valamint tartós és szakítás álló. Megfelel a magyarországi ivóvíz minőségi előírásoknak, OTH engedéllyel rendelkezik - így akár ivóvíztározók burkolására is alkalmas! A fóliák rendelkeznek CE minősítéssel is!

 

ElőkészületekA medence falába és a padlóba betonozott szerelvények (szkimmer, befúvó, padlóösszefolyó, lámpa) körül csak abban az esetben fog szépen mutatni a medencefólia, ha ezek megfelelően lettek elhelyezve. A hibásan elhelyezett befalazók körül kialakult gyűrődések, redők létrejöttéről sajnos nem tehetünk azok által keletkezett fólia gondokra nem tudunk felelősséget vállalni. A szakszerűen elhelyezett, megfelelő minőségű medencetest szerelvények teszik lehetővé, hogy a medencefólia jól mutasson és a vízzárás ezáltal tökéletes legyen.

 

Szeretne medence fóliázásban segítséget?

Kattintson a doboz ikonra és kérje ingyenes árajánlatunkat még ma!