A Szűrőüveg

 
Szűrőüveg: medence víz szűrés felsőfokon
Az elmúlt évtizedben az uszodatechnika piacán több szűrőtöltet jelent meg egymással versenyt indítva a még tökéletesebb medence víz szűrés érdekében. A korában piacvezető és szinte egyeduralkodó szűrőhomok mellé betársult a szűrőpamut, egy speciális műanyag elem és az üvegdarálék, mely a legkorszerűbb és legcélszerűbb megoldást kínálja a medencevíz szűrésére.
Az üvegből több típus létezik még a viszonylag kicsi magyar uszodatechnikai piacon is. A darát vegyes üvegtöltet mellett a tiszta fehér (átlátszó) üvegből készült, vagy az ionaktivált válogatott üvegdarálék, mely a szűréstechnika csúcsát képezi.
A szűrőüveg élettartama 10 szezontól egészen élettartamig terjed a gyártó ajánlásától függően. Mi 10 éves csere időszakot tartunk indokoltnak akár az élettartam garanciával rendelkező termékeknél is.
A szűrőüveg a medence vízforgatójához csatlakozó szűrőtartályba kerül. A szűrőüveg mennyiségét a tartály mérete határozza meg, de általánosságban elmondható, hogy a tartály homokkapacításának 80%-át kell üvegből betölteni a tökéletes szűrés érdekében.
A vízforgató a medencéből elszívott vizet átemeli a szűrőtartályba, ahol a víz a szűrőközegben egyre mélyebre süllyedve megtisztul, majd a nyomás segítségével a befúvó csöveken visszakerül a medencébe az immár megtisztult fürdővíz.
A szűrőüveg minket meggyőzött! A webáruházunkban az eladott szűrőközegek 90%-a szűrőüveg. Kivitelezési szolgáltatásunkban medence építés és gépészeti szerelés alkalmával mindig szűrőüveget használunk a szűréshez!
A szűrőüveg számtalan előnnyel rendelkezik, melyeket az alábbiakan taglalunk:

  1. A szűrőüveg kevésbé tömörödik mint a szűrőhomok. A szűrőhomokban akár már a visszamosást követő 1-2 napon belül mikrocsatornák alakulnak ki melyek szűrés nélküli áramlatokat jelentenek a szűrőtartályon belül. Ezekben a csatornákban a “piszkos” víz átáramlik és közvetlenül jut vissza a medencébe. A szűrőüveg meghatározott mérettartományban van jelen a tartályban és a részek nem tudnak úgy összeállni, hogy teljesen betömörödjön, így a szűrési hatákonyság a visszamosási ciklusok között jóval lassabban csökken mint a szűrőhomok töltettel rendelkező szűrőtartályoknál.
  2. A tömörödés hiánya miatt a vízforgató szivattyú jóval kevésbé erőlködik a víz keringetésénél, erejét kevésbé fogja vissza a szűrőközeg tömörsége. A nyomásveszteség gyakorlatilag elhanyagolható.
  3. A visszamosás gyakorisága és időtartama csökken, hiszen kevesebb vízmennyiség kell a tényleges átmosáshoz, ennek megfelelően vizet spórolhatunk.
  4. A szűrőhomoknál előfordul, hogy megkeményedik szinte kővé válik, ami jelentősen csökkenti a szűrést, sőt akár lehetetlenné teszi a vízkeringetést. Ez a hiba csak a fejszelep bontásával orvosolható, ekkor derül ki, hogy a szűrőhomok cserélhető-e vagy akár a teljes szűrőtartályt cserélni kell.
  5. Nem képződik biofilm (kórokozók, baktériumok által létrehozott védernyő, ami megvédi őket a klór fertőtlenítő hatásától)
  6. A szűrőüveg élettartama akár korlátlan is lehet, de mi javasoljuk a 10 éves csere időtartamot, ami 2-3 szorosa a szűrőhomok élettartamának.
  7. A vegyszerfelhasználás csökken, a magasabb szűrési hatékonysággal kevesebb vegyszer elegendő a medence víz tisztán tartásához.
  8. És ha még mindez nem lenne elég akkor fontos tényező hogy a szűrőüveg kiemelten környezetbarát. Minden szűrőüveget gyártó cég újrahasznosított üvegből készíti az uszodatechnika szűrésénél felhasznált üveget, így a szűrőüveg használata kiemelten környezetbarát.

A kerti medence építésekor és kivitelezés esetén kizárólag szűrőüveget használunk. Az általunk épített és szerelt több mint 200 medencénél kizárólag pozitív tapasztalatunk egyértelműen alátámasztja, hogy medence szűréshez kizárólag a szűrőüveget ajánljuk. Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretné üvegre cserélni a meglévő szűrőhomokot, kérem írjon nekünk email: [email protected] email címre.
Ha Ön cserélné ki a sztűrőközeget akkor pedig erre a linkre kattintva tudja megvásárolni azt, akár házhozszállítással.
rsz_1automata_wegyszerező_rendszer

Vízmegtakarítás

A kevesebb visszamosási veszteség miatt
Optima Szivattyú

Energiamegtakarítás

A kevesbb forgatási idő és a kisebb üzemi nyomás miatt
rsz_2fairland_inverter_hőszivattyú_álommedence

Fűtési energia

megtakarítás a visszamosott víz miatti hőveszteség miatt
Medence vegyszerek

Vegyszer megtakarítás

pelyhesítés, ph kezelés, klórozás és algamentesítésben